Akvariumo startas, kokį gruntą pasirinkti paprastam (low-tech) akvariumui?

Daugiau
prieš 8 m. 4 mėn. #21073 nuo MariusL
MariusL tema: Akvariumo startas, kokį gruntą pasirinkti paprastam (low-tech) akvariumui?
Sveiki,gal patartumete,koki naudoti grunta akvariume be co2 nu bent taip planuojama ?

Bandysiu

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 8 m. 4 mėn. - prieš 8 m. 4 mėn. #21081 nuo yankadi
yankadi atsakė į temą: Akvariumo startas, kokį gruntą pasirinkti paprastam (low-tech) akvariumui?
Gruntas yra dalis akvariumo grunto sistemos dedamųjų. Čia pradžia. Dažnai ir esminė pabaiga norint stabilaus akvariumo..

Jei ketinate auginti augalus, su akvariumu tik ką susidūrėte, tada būtų paprasčiausia eiti bandymų keliu ir naudoti tai kas po ranka papuola. Gal tik reiktų vengti nenatūralių spalvų, super ,,dekoratyvinių" gruntų, tiesiog pakaktų natūralaus gruntelio, smulkesnės frakcijos (1-5mm, priklausomai nuo augalų, jei smulkesni geriau smulkesnis), tinka ir natūralus granitas, kvarcas, bazaltas kiti įsigyti prieinami variantai. To pakanka patiems nelepiausiems augalams.

Jei norite tokį variantą patobulinti - galima po gruntu įrenginėti papildomą bakterinę ir maistinę (augalams) bazę. Tam tikslui tinka naudoti įvairius pogrunčius. Tuomet augimui gali ,,pasiduoti" ir kiek lepesni augalai.

Galima paturbinti gruntą papildomais dedamaisiais - trąšų kapsulėmis, molio rutuliukais, durpėmis ir t.t.. Kiekvienas akvaristas labai individualus, o augalai yra labai prisitaikantys ;)

Jei visgi ketinama auginti lepiausius augalus be CO2, tai čia bus iššūkis. Ir kas įdomiausia. Šviežiame akvariume tai labai retas dalykas. Lepesniems augalams labiau tinka senesnis akvariumas, kuriame biologiniai procesai jau būna susitupėję ir susinormalizavę, o akvariumas tampa ne tik stiklo tūriu, bet mini pasauliu. Tokiame akvariume galima bandyti išlaikyti daugumą augalų, bet tai gan subtilu, nes yra ir tokių augalų, kuriems papildomas CO2 (angliarūgštės) dujinės formos pateikimas yra tarsi gaivaus oro pliūpsnis ir jie pradeda ,,bėgti" - pradeda augti. Kitaip sudėtinga. Tiesiog. Visgi, bandyti galima ir tai yra labai įdomu. ;)
Paskutinis taisymas: prieš 8 m. 4 mėn. nuo yankadi.
The following user(s) said Thank You: Egis

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 8 m. 4 mėn. #21082 nuo BigBug
BigBug atsakė į temą: Akvariumo startas, kokį gruntą pasirinkti paprastam (low-tech) akvariumui?
Jei iš neturbintų, tai galima naudoti AKADAMA.
The following user(s) said Thank You: Egis

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 8 m. 4 mėn. - prieš 8 m. 4 mėn. #21083 nuo MariusL
MariusL atsakė į temą: Akvariumo startas
Akvariumas yra senas,bet augalu nebuvo nes buvo diskusinis akvariumas be augalu,buvo mintis detis jbl manado,bet dabar pasiskaites temas linkstu gal geriau deti bazalta ir kazkoki pogrunti arba gruntines trasas ar molio rutuliukus,as aisku neatsizadu co2,bet labiausia noreciau tureti padoru akvariuma su augalais,mazom zuvim tokiom kaip tetrom ir krevetem.

Bandysiu
Paskutinis taisymas: prieš 8 m. 4 mėn. nuo MariusL.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.