Vertikalus akvariumas

Daugiau
prieš 7 m. 5 mėn. - prieš 7 m. 5 mėn. #25409 nuo ViliusG
ViliusG tema: Vertikalus akvariumas

Sveiki,

Šîtam forume aš naujokas. Bet turiu klausimą, į kuri norėčiau, kad atsakytų kas nors profesionaliai.
Vertikalus akvariumas 120cm (gylis) x 50cm (plotis) x 80cm (ilgis). Kokios bėdos sunkumai ir grėsmės laukia, įsirengus tokį akvariumą. Kiek klausiu visi sako, kad tai labai blogas aukštis ir daugiau nieko... Suprantama, kad tokio gylio akvariumą prižiūrėti sunkiau (ranka dugno nepasieksi) bet ar čia ir yra visa problema?? Juk yra įrankiai su kuriais dar ne tokius gylius išvalo. Ir galu gale kas tas valymas jei akvariumą žadu dekoruoti panašiai kaip nuorodoje ir prisegtuke www.google.lt/search?q=aquascaping+ideas...rc=qJULNclkZZwOWM%3A
Prisegtuke yra pateiktas 3D vaizdas ir planas kur stovės akvariumas. Juose nurodyti seni matmenys, todėl tikri matmenys surašyti aukščiau.
Busiu labai dėkingas jei atsakysit į šį klausimą. O jei turite galimybę gal padėsite ir su gamyba.
Priedai:
Paskutinis taisymas: prieš 7 m. 5 mėn. nuo bulduri.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 5 mėn. #25410 nuo yankadi
yankadi atsakė į temą: Vertikalus akvariumas
Toks akvariumas būtų hemorojus jį prižiūrinčiam. Maks. patogus gylis 80 cm.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 5 mėn. #25411 nuo EdvinasK
EdvinasK atsakė į temą: Vertikalus akvariumas
Uhu. Aš vietoj Būdos dėčiau Jėzų ant kryžiaus. Jaukiau man kažkaip.
The following user(s) said Thank You: shrnz, gedasst, Marux

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 5 mėn. #25412 nuo greedy
greedy atsakė į temą: Vertikalus akvariumas
Porno :)Geriau 50cm aukscio.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 5 mėn. - prieš 7 m. 5 mėn. #25413 nuo Jagas
Jagas atsakė į temą: Vertikalus akvariumas
1. galutini varianta pats matai ? :)
(as matau apdumblejusio vandens rezervuara galu gale,gal fantazijoj atrodo viskas grazu, bet rezultata pasiekti yra labai labai sunku ir brangu mano manymu )

1.1. vandens stulpas didelis apsvietimo problemos del gylio - dugnas bus parudaves greiciausiai - naudojant paprastus sprendimus +- nerysku (augalam bus nekazka- sodint tragedija - priziuret tragedija.)

1.2 yranga kur tu ja talpinsi ? laidai maskatuosis sonuose. kur filtrai sildytuvai etc? vandes aeracija maisymasis etc.. ivertink...

1.3 skeipas jis praktiskai bus niekinis (kazka sukurt reikia tikrai daug ziniu (su islygom ir ziniom galima nesipleciant) - nes prieziura praktiskai neimanoma (prieziura nera tik langus pavalyt su metro pagaliu), galu gale gausis, kad ant dugno, kazkas padeta - parudave, kur kazkas plaukioja, o visa kita tik daug daug vandens neuzpildyta niekuom ir naudos jokios is jo :)
1.4 zuvys? kaip jas parinksi, kad jos tau neplaukiotu vienam lygije cia, ne paprastas reikalas, atrodo pridedam, bet ko ir makaluojas visur ausktyn zemyn,taip nebus (anos labiau linkusios horizontaleje plaukiot su isimtimis ;) )

2. damuryk dar koki 70 cm ar ta rema/spintele, pasidaryk kur galesi talpiti iranga ir pasidaryk normalu nedideli akvariuma, kuris bus pagal turi mazesnis, bet pagal geruma geresnis ir grazesnis , kuri plius minus priziuret galesi ir prie baro dziugins aki pvz smelio akmenu skeipas su kriauklinukais (tarkim) :)


p.s. dar cccp knygose rase svarbu vandens pavirsiaus plotas, o ne turis - nesvarbu, kad vamzdyje tona vandens telpa, vis tiek ten nelebai, kas gali gyvent... :)
Paskutinis taisymas: prieš 7 m. 5 mėn. nuo Jagas.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 5 mėn. #25414 nuo Andrius1111
Andrius1111 atsakė į temą: Vertikalus akvariumas
ViliusG, Jūsų pateiktos nuorodos į Budą akvoje apsiriboja Budos dydžiu (apie 10-20 cm aukščio), galima palyginti augalų matmenis ir aišku.
Tokių matmenų akva - tik ne augalinė, ciklidinė gali būti, esu matęs gyvai ( www.grandroyalhotel.pl/hotel/o-hotelu - apie 180 cm aukščio, smiltainio urvai ir DAUG ciklidų).
Kur paslėpsite įrangą, laidus, šlangas?
Protingiau būtų sukeisti vietomis barą su akvariumu, ir tai - prie baro sėdint stikliniai akvos kampai nelabai jaukiai nuteikia, susižaloti nesudėtinga. O ir priėjimas bus nelengvas.
Pagal akvos šeimininko ūgį (175-190 cm) akvariumo viršutinė briauna turėtų būti apie 130-145 cm aukštyje, jei spintelė h=70-75 cm, tai akva max 65-75 cm aukščio, tai patogiausias ir funkcionaliausias aukštis. Ir tai dugną pasiekti gali tekti su taburete... Visokie įrankiai neatstoja rankos pirštų miklumo :)

Ir dar - pritariu Jagui, vandens paviršiaus plotas yra vienas svarbesnių veiksnių dujų mainuose tiek gėluose, tiek jūriniuose akvariumuose. Geriau žemas ir platus negu siauras ir aukštas.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 5 mėn. #25415 nuo Egis
Egis atsakė į temą: Vertikalus akvariumas
Va taip griūna svajonės :diablo
The following user(s) said Thank You: bulduri

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 5 mėn. - prieš 7 m. 5 mėn. #25416 nuo yankadi
yankadi atsakė į temą: Vertikalus akvariumas
Svajot yra liuks, prisižiūri žmonės "TANKED" laidų, ir galvoja, kad čia viskas ''EASY" mūsuose. :) Yra normalūs akvariumai ir nenormalūs. Nenormalius reikia priežiūrėt ir už tą nenormalumą reikia arba hemorojų sau turėt arba samdyt kitus, kad prižiūrėtų.. Tiesiog, už hemorojų reikia mokėt vienaip ar kitaip.. Bet galima ir be jo apsieiti, nes nepatogių išmatavimų akvariumas pasmerktas būti brangiu įrengimui, pastatymui, priežiūrai skiriamam laikui ir t.t.. Yra daug niuansų, kas tinka vienur, netinka kitur ir t.t..
Skeipinimo vaizdelis būtų kažkas tokio:

P.S. geriau būtų kokį ploną vaiką dėliojimui panaudot.. :gamer
Priedai:
Paskutinis taisymas: prieš 7 m. 5 mėn. nuo yankadi.
The following user(s) said Thank You: imreal, gedasst

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 5 mėn. #25417 nuo ViliusG
ViliusG atsakė į temą: Vertikalus akvariumas
Pirmiausia noriu visiems padėkoti už atsakymus. Vieni pasijuokė kiti nukreipė ant teisingo kelio.Žodžiu viem smagu su naujokais. :) Na dabar gal kiek ir aiškiau ko reik ir ko nereik.
1. Kažas minėjo budos dydį, tai tos budos greičiausiai išvis nebus, (jėzus bent tikėjimą atitiktų) norėjau tik parodyti, kokios temos skeipinga įsivaizduoju, minimalus, be didelių mandrysčių.
2. Žuvis įsivaizduoju kaip kažkas minėjo Ciklidus, jų yra įvairių ir ne kosmosą kainuoja, kiek ten jų galima prileisti jau reiktų spec konsultacijos, nežinau kaip tai skaičiuojama ir t.t. Ar Ciklidai gyvena vienam gylyje ar pasiskleidę būtų per didžiąją dalį akvariumo?
3. Tos pamūrytos plytos kaip padas akvariumui, gali būti ir baldas (realiai šito daikto nėra), ten tam vieta ir numatyta, toje vietoje jau yra atvestas vanduo kanalizacija ir elektra. Norėjau viską pajungti per akvariumo dugną, bet nežinau ar tai įmanoma.
4.Kokios technikos tokiam akvariumui reikia? Kas geriau Kas bologiau?

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 5 mėn. - prieš 7 m. 5 mėn. #25418 nuo tvaliulis
tvaliulis atsakė į temą: Vertikalus akvariumas
O koks turetu būti stiklos storis!
Prisegiau tau stiklo storio skaičiuoklę
Priedai:
Paskutinis taisymas: prieš 7 m. 5 mėn. nuo tvaliulis.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 5 mėn. #25419 nuo bobber400
bobber400 atsakė į temą: Vertikalus akvariumas
Inzineriniai sprendimai galimi įvarūs, bet čia jau kaip naujokui, geriau pakalbėti su tuo kas tai išmano arba ilgai skaityti užsienio ir lietuviškus forumus, kur buvo naudojami įvairūs projektai. Šiuo atveju siūlyčiau pagalvoti apie ada stiliaus spintele palei akvariumo išmatavimus ir aukštį, kiek aukštesnį nei įpasta akvariumų spintelėm 100 - 120cm, nes patalpa, kaip suprantu yra valgomasis/virtuvė, kur nemažą laiko dalį stovima arba sėdima sąlyginai aukštai.
O avariumas būtų puikus 100ilgisX50gylisX50aukštis, šviesa 2x lempos t5 ar t8 (ciklidam) arba 4x lempos t5 ar t8 (augalam) arba net led, jei turi silpnybę lituokliui. Filtras išorinis, parinktas pagal skonį ir akvariumo litražą... Pradžiai kaip ir pakaktų, o smulkmenos išlys vėliau. :)

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 5 mėn. #25421 nuo bulduri
bulduri atsakė į temą: Vertikalus akvariumas
Nebloga svajonė :smile+hug tik jos dydį sumažinčiau ir viskas puikiai gautusi :smilehug

Žemaitija :)

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.