Vandens kh ir gh

Daugiau
prieš 9 m. 8 mėn. #10397 nuo greedy
greedy tema: Vandens kh ir gh
Ar teisingas teiginys, kad geriau kai kh yra lygus 4-5 negu 1-2.Teigiama, kad gali augalams trūkti mineralinių medžiagų prie žemesnio kh bei gh?

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 9 m. 8 mėn. #10398 nuo yankadi
yankadi atsakė į temą: Vandens kh ir gh
Na nelabai tikslinga daryti teiginius geriau ar blogiau. Nes kas tinka vienam, gali netikti kitam. Minkštinant vandenį, augalai kai kada gali rodyti kalcio ar magnio trūkumą, bet tik prie labai labai minkšto vandens. Tam ir naudojami remineralizatoriai - GH pakėlėjai. Tuomet vandenį galima pasidaryti praktiškai iš nulinių parametrų į kokio reikia/norisi.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 9 m. 8 mėn. #10403 nuo greedy
greedy atsakė į temą: Vandens kh ir gh
Mano kh yra 2.Tai turėtų pakakt to magnio?Kokie požymiai parodo tų mineralų trūkumą augaluose?

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 9 m. 8 mėn. - prieš 9 m. 8 mėn. #10404 nuo yankadi
yankadi atsakė į temą: Vandens kh ir gh
Kam žiūrima į tą KH? Bendras šarmingumas ir tiek, tačiau nieko konkrečiau. Daug svarbiau kalcis ir magnis, kas atsispindi GH. Apie pirminius maisto medžiagų trūkumus yra straipsnis
Paskutinis taisymas: prieš 9 m. 8 mėn. nuo yankadi.
The following user(s) said Thank You: greedy

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 9 m. 8 mėn. #10406 nuo leoleoleo
leoleoleo atsakė į temą: Vandens kh ir gh
Tuomet koks optimalus yra GH ? Kuris tiktu daugumai augalu ?

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 9 m. 8 mėn. #10434 nuo yankadi
yankadi atsakė į temą: Vandens kh ir gh
4-6 Gh yra optimalus daugeliui augalų, nors yra ir išimčių..
The following user(s) said Thank You: leoleoleo

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 8 m. 7 mėn. #18859 nuo greedy
greedy atsakė į temą: Vandens kh ir gh
Gal žinote, kaip skirtingas gh įtakoja bakterinį aktyvumą sistemoje?Klausiu, nes ant priemonių skirtų mineralizuoti ro vandenį rašoma, kad palaiko bakterinį aktyvumą...Tai tarkim pas mane gh netyčia tapo apie 13-14..Tai kaip suprantu blogai.?

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 8 m. 7 mėn. #18874 nuo yankadi
yankadi atsakė į temą: Vandens kh ir gh
Bakterinį aktyvumą palaiko bendra vandens ir aplinkos visuma. Čia daug daugiau veiksnių nei tik GH..

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 8 m. 7 mėn. #18875 nuo greedy
greedy atsakė į temą: Vandens kh ir gh
Skamba kaip mistika :) Bet sutikim, kad tai nėra mistika.Gh yra tos visumos dedamoji, bandysiu užklaust tų gamintojų..

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 8 m. 7 mėn. #18913 nuo yankadi
yankadi atsakė į temą: Vandens kh ir gh
GH 13-14 jau kietas vanduo. Ar tai gerai ar blogai sunku pasakyti. Bet bakterijos, kiti organizmai prisitaiko prie sąlygų, gal tik ne visada greit kaip norėtųsi..
Mistikos dar daug yra mikrobiologijos lygyje. :think

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 8 m. 7 mėn. #18914 nuo landscaper
landscaper atsakė į temą: Vandens kh ir gh
pas mane asmeniskai kH - 0 , gH - palaikau 4-7 tame tarpe. gH sukelemas dirbtinai, drusku pagalba, ir kitais ivairiais miltelias .

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 8 m. 7 mėn. #18915 nuo Virgis
Virgis atsakė į temą: Vandens kh ir gh
Labai jau plačia temą kabinat...
Ar manote kad jūroje nėra bakterijų, ar manote kad Dižiojo rifto ežerų ekosistemose nevyksta biologiniai procesai, o gal ir Sulawesi ežeruose jų nėra?
O kokie ten GH?
Šventa vieta niekuomet nebūna laisva ir jei ten negyvena vienos grupės bakterijos tai tuoj pat užims kitos... Ir visos jos gali iš esmės vykdyti tuos pačius ar labai panašius bioprocesus.
Ir ar būtinai GH turi aktyvinti bakterijų veiklą? Ar būtina viską suprasti tiesmukai? O gal gamintojas naudoja dar kokį nors kitą ekstra priedą gaminyje, kas galėtų ir lemti to produkto teigiamą poveikį bakteriniam aktyvumui.
The following user(s) said Thank You: Domantas

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.