Na nelabai tikslinga daryti teiginius geriau ar blogiau. Nes kas tinka vienam, gali netikti kitam. Minkštinant vandenį, augalai kai kada gali rodyti kalcio ar magnio trūkumą, bet tik prie labai labai minkšto vandens. Tam ir naudojami remineralizatoriai - GH pakėlėjai. Tuomet vandenį galima pasidaryti praktiškai iš nulinių parametrų į kokio reikia/norisi.
prieš 10 m. 4 mėn. - prieš 10 m. 4 mėn.#10404nuo yankadi
yankadi atsakė į temą: Vandens kh ir gh
Kam žiūrima į tą KH? Bendras šarmingumas ir tiek, tačiau nieko konkrečiau. Daug svarbiau kalcis ir magnis, kas atsispindi GH. Apie pirminius maisto medžiagų trūkumus yra
straipsnis
Paskutinis taisymas: prieš 10 m. 4 mėn. nuo yankadi.
Gal žinote, kaip skirtingas gh įtakoja bakterinį aktyvumą sistemoje?Klausiu, nes ant priemonių skirtų mineralizuoti ro vandenį rašoma, kad palaiko bakterinį aktyvumą...Tai tarkim pas mane gh netyčia tapo apie 13-14..Tai kaip suprantu blogai.?
GH 13-14 jau kietas vanduo. Ar tai gerai ar blogai sunku pasakyti. Bet bakterijos, kiti organizmai prisitaiko prie sąlygų, gal tik ne visada greit kaip norėtųsi..
Mistikos dar daug yra mikrobiologijos lygyje.
Labai jau plačia temą kabinat...
Ar manote kad jūroje nėra bakterijų, ar manote kad Dižiojo rifto ežerų ekosistemose nevyksta biologiniai procesai, o gal ir Sulawesi ežeruose jų nėra?
O kokie ten GH?
Šventa vieta niekuomet nebūna laisva ir jei ten negyvena vienos grupės bakterijos tai tuoj pat užims kitos... Ir visos jos gali iš esmės vykdyti tuos pačius ar labai panašius bioprocesus.
Ir ar būtinai GH turi aktyvinti bakterijų veiklą? Ar būtina viską suprasti tiesmukai? O gal gamintojas naudoja dar kokį nors kitą ekstra priedą gaminyje, kas galėtų ir lemti to produkto teigiamą poveikį bakteriniam aktyvumui.