Padėkite,akvariume bėdos

Daugiau
prieš 8 m. 10 mėn. #17156 nuo Aira2
Aira2 tema: Padėkite,akvariume bėdos
Sveiki,neseniai startavome akvariumą :) .Prieš tris mėnesius paleistas.Viskas lyg ir buvo gerai,bet vėlaiu ėmė nykti augalai,viskas pasidengė kažkokiomis rudomis apnašomis :S .Kiek teko internete skaityti,panašus į rudadumblį .Negana to,dar žuvys ėmė augalus draskyti.Pusė išplaukė ir pusė nupuvo :??? .Vandenį keičiame kas dvi savaites,akvariumas JUWEL firmos,240 l talpos.Gyventojai - 5 skaliarai, 2 botijos klounas, 2 lialiusai , 15 neonų .
Beje pastaruoju metu kažkaip viena skaliarija pasidarė neaktyvi .Tiesiog labai vangi.
Tupi kampe ir nieko nesidomi .Nustojo ėsti.Nežinau kas jai gali būti,bet numanau - tai atsitiko po to,kai bandėme pilti chemijos nuo dumblių .Dar viena versija,kad persivalgė.Spėju,kad bus persiėdusi ,mes botijos klounus dapirkome,kai jau buvo skaliarijos,tai kai botijas maitinome,jos nepastebėjo tabletės ir skaliarijos suėdė ( taip tęsėsi kelias dienas,kol botijos išmoko apginti savo maistą nuo skliarų ) .Gali būti,kad kai jau mažai tos tabletės beliko,ta skaliarija prarijo tą tabletę .Gal dėl to persiėdė ir dabar jai blogai.Na čia viena ir mano sugalvotų galimų versijų Ką daryti su ta skaliarija,jei tai ne nuo dumblių,o šiaip liga,gali atsitikti taip kad apkrės visą fauną?
Išanksto ačiū už pagalbą,prašau,patarkite ką daryti :??? :dry: .

P.S. Negana to,kad prieš nepilną savaitę tvarkiau akvą,jau dabar nešasi rudomis apnašomis stiklai ir gruntas.Ką daryti :??? :dry: .

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.